HJEM          OM OS          DET SKER       BEGIVENHEDER         SNUSKE          BENTE*S KLUMME          DAMMEN

  SIDSTE NYT

  • Julebrev 2006

LÆS MERE

 

 

 

 

   BENTE'S KLUMME 

             

Bente's side.... sikkert med historier fra nær og fjern :-)         

 

                                                                                                                           

 

 

 

 

                                                                                                        Fredericia julen 2006                                     

Kære alle

 

Så blev det atter jul og et meget begivenhedsrigt år er ved at være ved vejs ende.  Derfor er brevet i tillæg til julekortet i år.

Året startede med at Karsten startede på Lystruphave efterskole og inden han så sig om var han med skolen på skitur til Sverige. Det var den store udfordring at få sådan et par brædder spændt fast til fødderne og det gav da også lidt knubs.

 

Jeg fik ”ny” bil i marts. Den ”lille røde” havde set sin bedste tid og derfor besluttede Tommy, at jeg skulle være lidt bedre kørende. Så nu kører jeg også Skoda, en Felicia.

 

I maj blev det Betinas store dag, konfirmationen. Så nu har vi 3 af ungerne konfirmeret. Forberedelserne startede allerede i vintermånederne. Og pyh, hvor er der meget at tænke på. Men alt gik, som sådan noget skal og pigen havde en uforglemmelig dag.

 

I påsken drog Mia på sin første taekwondolejr og fik sin første graduering, som siden er blevet til endnu en graduering i efteråret. Og hun nyder det.

 

Ved midsommertid kørte vi alle 7 til det sydlige Østrig på en dejlig tur, med vandrestøvler, praktisk tøj og højt humør. Vi var med tovbane til en lille sø Riffelsee, en tur til Italien, shoppetur i Imst og vi prøvede mange specialiteter på restauranterne.

 

Knap var vi hjemkommet før Mia og Marias rygsække blev pakket. De tog på den store landslejr med FDF oppe på Sletten ved Silkeborg med 13.000 FDF ´ere fra hele landet og ca. 500 udenlandske spejdere. De havde en meget god og lærerig tur, knyttede nye venskaber  med både danskere og udlændinge. De boede i telte og lavede mad på bål i 10 dage. Vi besøgte dem et par gange og det var en stor og overvældende oplevelse.

 

Så snart Mia og Maria var kommet hjem fra lejren og taget på sommerferie hos deres far, blev kufferterne atter pakket. Denne gang gik turen til England for Betinas, Tommys, og mit vedkommende. Vi havde givet Betina en tur på en sprogskole i Sydengland i konfirmationsgave og hun skulle følges derover.

Betina boede hos min gode veninde Brynhild og hendes mand nede i Bournemouth. De havde åbnet deres døre, for at Betina kunne få den oplevelse. Tommy og jeg tog et par dage derovre som turister, inden vi atter vendte hjem. Det var nogle pragtfulde dage, hvor vi bla. var i en lille by Corfe Castle med gamle ruiner fra 1100 tallet. Oplevelsen gav inspiration, da jeg senere på året læste ”Jordens Søjler” af Ken Follett. Den foregår netop i det område i 1100 tallet.

Betina fik 14 dejlige dage i England med masser af engelsk hver dag, og hun rejste selv hjem med en meget sød steward som ”tante” i flyet.

 

Pigerne og jeg tog imod Betina i Kastrup. Det vil sige, vi havde allieret os med min fætter Michael og Anja i Brøndby, som vi boede hos den weekend. Det endte med både en tur i Eksperimentarium og en tur i Tivoli om aftenen. Det må nødvendigvis siges, at det var en af de rigtige gode sommeraftener, så oplevelsen i Tivoli var så unik, at man skal helt tilbage til sin egen barndom, for at kunne huske den stemning i Tivoli. Det hele blev sluttet med et optog med temaet H.C.Andersen.

 

Efter sommerferien startede Betina i 8. klasse på en lille skole inde i Fredericia. Der er knap så mange elever og Betina er meget glad for at gå i skole igen.  

                     

                                                          

 

Mia og Maria går fortsat til FDF og Maria har været på efterårslejr, mens Mia tog på

Taekwondo lejr.

 

Laila har også været på langfart i efterårsferien. Turen gik til Marokko i nærheden af byen Casa Blanca i 25 graders varme, mens vi andre gik her hjemme og frøs. Det blev dog meget koldt om aftenen, når solen gik ned. Ellers slider hun i det med lektierne. Det er 3. g nu, og er hun i gang med sin store årsopgave.

 

Så skiftede jeg arbejde i oktober. Efter at have været projektsygeplejerske  i 3 år, hvor jeg kæmpede for de dårligste KOL-patienter som også var iltbrugere, valgte jeg nye udfordringer. Så nu er jeg ”afdelings-nurse” på medicinsk ambulatorium på Kolding Sygehus. Jeg er meget glad for mit jobskifte og har 17 dygtige medarbejdere, alle sygeplejersker.

 

Tommy sørger for at vi altid har en nyslået græsplæne, at tulipanerne blomstrer i den rigtige rækkefølge, skaber blomsterliv i klematisen ( som jeg i 10 år troede var gold, det hjalp da Tommy vandede den), fotograferer og filmer fuglene, sørger for julebelysning i haven i denne tid ( Rudolf Rensdyr og julemanden stråler om kap hver aften) og opdaterer hjemmesiden med jævne mellemrum.

 

Ja, så er vi for resten blevet en mere i familien. Han hedder Ludvig og er en blåpandet amazonpapegøje på 2 år. Det var egentlig en vi passede i en kort periode, for at hjælpe en familie, men nu er han altså flyttet ind hos os. Nej vi ved egentlig ikke helt om han er en han eller en hun. Men det er også lige meget, for han er sød. Om end lidt støjende ind i mellem. Men han ”ælsker” at hænge på Tommy. Og så kan han sige ”Stegt papegøje”, ”Hej Ludvig”, ” dikke-dikke-dikke”. Og han pludrer løs og fløjter ”Den gang jeg drog af sted”.

Så nu har jeg forbud mod at passe andre dyr fremover. Det var nemlig lidt på samme måde vi i sin tid fik kaninen Snuske ind i huset.

Så med 2 undulater, 2 store akvarier, 1 kanin og 1 papegøje er vi ret godt kørende, næste gang I besøger os, tager vi entre og udleverer små poser jordnødder ved indgangen, som I kan fodre dyrene med…

 

Det var vist alt for i år.

 

Bente

 

 

  

                                                    

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ® 2006 www.to-ben.dk Hjem          Om os         Det sker        Begivenheder         Snuske                   
 GRØN OG HANSEN 
   WWW.to-ben.dk