HJEM          OM OS          DET SKER        BEGIVENHEDER         SNUSKE          BENTE*S KLUMME          DAMMEN

 

Bentes Klumme

Julebrev 2006

 

JULEBREV 2009

 

                  

 

                                                                                                                 Fredericia julen 2009

                

                 Kære Julemand

 

Mit højeste ønske for 2010 kan ikke købes for penge:

 

Det er at lære at hvile i sig selv med alle de udfordringer, som dagligdagen byder og blive bedre til at prioritere og sige ”Nej”, når udfordring nr. 50 kommer ind ad døren!

 

Jeg ved godt at det er et MEGET STORT ønske, så jeg har heller ikke rigtig andre ønsker.   Jo… for resten Julemand, jeg ønsker mig også at du vil hviske det til alle dem, jeg holder af. For jeg kender flere, som nok har glemt at skrive det på deres egen ønskeseddel.

 

                                  Kærlig hilsen mig.

 

            

 

                                                                                                                                                                                      

       

 

      Kære alle

 

Ja, så er der skrevet juleønskeseddel. Det var jo nemt i år. 2009, har nemlig været det år, hvor tingene på Lathyrusvej blev lidt anderledes end tidligere. Vi har alle ”drønet” derud af med 120 i timen, som min kære farmor ville have beskrevet det. For mit vedkommende stoppede det marts i år, da jeg blev ramt af alvorlig arbejdsrelateret stress. Det var en stress man kunne tage og føle på. Jeg var sygemeldt i 5 måneder. Alle de ting man foretager sig i hverdagen, var ikke muligt for mig. At lave mad, køre bil, huske,  koncentrere sig, og sove var svært. Det var ligesom en computer der gik virus i og ødelagde alle programmerne. Så det var en lang og sej vej fremad. Heldigvis var netværket godt og ved fælles hjælp, er ”PC´en ved at være intakt” igen. Så tak til jer!!

 

Mit største spring var at skifte job i september. Nu arbejder jeg på Odense Universitetshospital som telemedicinsk sygeplejerske. Jeg taler med lunge patienter, mens de sidder i deres egen dagligstue. De er udskrevet fra sygehuset, men i ugen efter har de en daglig konsultation med en sygeplejerske via en ”kuffert”. Denne ”kuffert”, som de har fået installeret, er faktisk en PC med web-cam og uden tastatur. Der er kun en tænd og sluk knap på den. Så gamle fru Hansen og hr. Petersen på +80 er i stand til at kommunikere i cyber space. Det er så fascinerende at se de ældre menneskers skepsis blive forvandlet til begejstring/tryghed i løbet af den uge. Da det stadig kun er et projekt, er det spændende om det kan bruges på sigt. Det er nemlig den økonomiske del der tæller i den sidste ende. Men det er der kloge mennesker, der styrer. Jeg har lært to kolleger op og skal i gang med at lære en tredje op efter jul. Så mit arbejdsliv fungerer godt igen.

 

Men året er jo gået alligevel. Foråret gik med at gøre opgangen i stand. Det var et kæmpe projekt, som kun kunne lade sig gøre, fordi vi var to om det og med god hjælp fra Jørn. Tommy hamrede og bankede, mens jeg malede. Så vi har den flotteste opgang på hele Lathyrusvej, det garanterer vi. Terrassen fik også en ordentlig tur med malerkosten.

 

Juni stod i familiens tegn. Tommy og jeg var med hele min ”pukkelryggede” i Lübeck på forlænget weekend. Det var en dejlig tur med Poul og Bodil som guides. Det har de prøvet før, jeg har luret demJ . Vi kom i hvert fald nogle steder, som vi ikke selv ville have fundet, hvis vi var taget derned alene.

 

 

                                                            

 

 

 

I sommer tog Mia og Maria til England på 14 dages sommerskole i Bournemouth. Det var Tommys og min konfirmationsgave til dem. Vi var med ovre og aflevere dem hos Brynhild og Joe. De havde en fantastisk tur og fløj selv hjem.

 

I den tid de var derovre, kørte Tommy og jeg til Østrig på en uges ferie. Vi mellemlandede i Harzen både på ud – og hjemturen. Vi havde også en rigtig dejlig tur. Vi oplevede ekstreme vejrforhold i Westendorf. Den ene dag var der 23 grader og vi tog til Grob Glockner. Vi måtte dog skyndsomt pakke madpakkerne sammen, da det pludselig trak sammen til uvejr. På vej ned ad bjerget ad 28 hårnålesving, regnede det som jeg sjældent har set. Vi kørte i pænt tempo, men i vores venstre synsfelt dukkede pludselig en MEGET våd cyklist op, som overhalede os! Så er det svært at lade være at trække på smilebåndet. Det var bare så ekstremt - morsomt.  Næste morgen vi vågnede, var der 2 grader nede i byen. På bjergene rundt om os, var der nyfalden sne, som vi senere på ugen måtte op og lege med. Desværre blev byfesten aflyst, da der regnede så meget hele dagen. Men vi havde en skøn tur og slappede af i lange baner.

 

Vel hjemme igen tog jeg med Betina på en lille mor-datter weekend i København og vi hentede Mia og Maria i lufthavnen.

 

Desværre måtte jeg ret hurtigt en tur til Sjælland igen, da min gode veninde Lisbeth fra gymnasietiden, måtte bisætte sin søn på 17 år. Han var på en vandretur i Norge med sin far og styrtede i døden pga. nogle løse sten. Jeg har sendt Lisbeth og hendes familie mange tanker i tiden efter.

 

Betina går i 2.g og er i gang med at tage kørekort, så hun står model til mange ”smarte” kommentarer fra familien. Hun fylder 18 år i januar og bliver dermed myndig. Så det kommer ikke til at gå stille for sig. Først er der den rolige fejring med familien, som vi plejer. Og i marts holder hun fødselsdagsfest sammen med to klassekammerater, hvor de nok bliver 60-80 unge mennesker. Så send lige os voksne en venlig tanke til den tid J

 

Mia går i 9.klasse og alt går op i prøver, test og lektier. Heldigvis er der også tid til Taekwondo, som Mia elsker. Veninderne bliver passet og plejet og Mia har altid en god nyhed at fortælle.

 

Maria går også i 9. klasse og er en ørn til dansk og sprog. Trives godt i sin klasse og er ved at blive en moden pige, skønt. FDF er sagen og jeg var med hende på efterårslejren, hvor jeg var ”Tante”, altså en af dem der smører 200 skiver rugbrød osv. Maria er medleder for nogle af de små, og det trives hun med.

 

Efter sommerferien flyttede Karsten i lejlighed i Herning. Han starter i en skolefritids ordning her i december, for at prøve at arbejde med børn. Han vil gerne i gang med en uddannelse. Så det her er en god måde for ham at afklare, om det er noget at bygge videre på. Karsten har stadig mén efter sygdomsperioden sidste år og starter op med 20 timer om ugen. Det er godt at man kigger på folks ressourcer.

 

Laila tog jo fusen på os, ved at blive gift i al hemmelighed. Vi fik det at vide i februar, lige som hendes Mathias stod og skulle rejse til Afghanistan som kriger. Det var en god og klog beslutning, for desværre er der 28 –29 danske unge mænd, som ikke klarede den. Mathias er hjemme i god behold. Laila startede samtidig på designuddannelsen i Herning på TEKO. Og hun knokler med projekter og mange eksamener.

 

Og hvad med Tommy? Jo han går bare og bliver gammel og møl-ædt…J Nej da. Han er jo stadig nygift og forelsket. Så han skal nok sørge for at lave sjove projekter herhjemme. I sommer fik vi vores orangeri i haven, som endnu ikke er indviet. Men det må vi klare med naboerne i løbet af foråret!  Der skal være vindruer, kiwi, og en masse andet. Samtidig skal vi kunne sidde derude og nyde kaffen eller en lille pils, når vejret bliver godt. Det glæder vi os til. Jeg er spændt på, hvad han finder på til sommer, man ved aldrig med den mand.

 

Ja og så er det 25 år siden min lille far døde. Så nu er hans gravsted slettet, men stenen er sat hen til hans forældres gravsted. Så pigerne og jeg kan stadig komme på kirkegården og synge fødselsdagsang for ham. Ja hvorfor ikke…Vi har gjort det, og det var en god og rigtig idé pigerne fik.

 

Her til slut i brevet vil vi ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår

 

Ja det er årets anti-stress julebrev på hjemmesiden.

 

De kærligste hilsner

 

                                  Tommy og Bente

 

                                                                                                             

                

Copyright ® 2009 www.to-ben.dk Hjem          Om os         Det sker        Begivenheder         Snuske                   
 GRØN OG HANSEN 
   WWW.to-ben.dk