HJEM          OM OS          DET SKER        BEGIVENHEDER         SNUSKE          BENTE*S KLUMME          DAMMEN

 

Bentes Klumme

Julebrev 2006

Julebrev 2009

 

 

                        Glædelig jul og godt nytår

            

                                                                                                                                                    2010

    

Kære alle

En julehilsen her fra Lathyrusvej., hvor julen atter indfinder sig d. 24.december. Året har nok engang budt på mange gode og udfordrende oplevelser.

Betina blev myndig i januar og det gik ikke stille for sig. Hun holdt sammen med to klassekammerater en stor fødselsdag i et festlokale, hvor vi forældre og min søster var kokkepiger. Det var en god dag/aften/nat med ca. 50 feststemte unge mennesker. Kørekort og en sød kæreste er det sørme også blevet til i år. Kasper er nu en del af vores hverdag og de trives godt sammen, dels hos os og dels hos Kaspers forældre. Senere på året tog Betina på studietur til England og nu går hun ind i det sidste hårde halve år inden studenterhuen forhåbentlig venter forude.

Mia afsluttede i sommer folkeskolens 9. klasse og er startet i 1.g naturvidenskablig retning. Der er mange lektier at slide i, men Mia går på med krum hals. I fritiden bor hun i taekwondoklubben. Vi spørger også, hvornår de forlanger husleje af hende. Det har givet gode resultater. Guldmedaljer i jysk mesterskab og danmarksmesterkabet er det blevet til. Tur til Sverige og i det nye år tur til Belgien. Til sommer håber vi at det sorte bælte kommer på.

Maria bestod således også folkeskolens 9.klasse og er startet i 1. g sproglig retning. Maria udvikler sig meget og er en super pige at diskutere med. I sommer var Maria på FDF lejr i Østrig og var ude at køre på OL-banen i bobslæde, det var en stor oplevelse. Efter sommerferien blev hun medleder af puslinge/tumlinge og er meget pligtopfyldende, til glæde for små og store. Til sommer tager hun på landslejr på Sletten ved Silkeborg og det ser hun frem til.

Laila er færdig her til jul som designteknolog og så er det igang på arbejdsmarkedet, forhåbentlig. Hendes mand tager nogle enkeltfag på HF og vil planmæssigt i samarbejde med forsvaret søge ind på officeruddannelsen i København til næste sommer.

Karsten har fået en lidt større lejlighed i Herning og træner i at tackle den praktiske del af livet med alle de udfordringer det nu byder på.  Han har god støtte fra senhjerneskadecentret  og muskelsvindsfonden.

Tommy. .. Jo ser I. Nej om igen. Kender I filmen ”Fars fede juleferie” ?? Nå men sådan ser det næsten ud hjemme hos os lige nu. Drivhuset er et glimmer af blinkende lamper, julemand, rensdyr og indgangspartiet kan ses hel op til enden af vejen.  Han er vild :-). Ellers har det været et jævnt år, hvor han har taget de udfordringer der er kommet ind ad døren i kraft af at der bor fire IT- analfabeter/cykelreparationsbåtnakker/pandekageelskende tøser sammen med ham. Der er blevet renoveret et badeværelse og en vaskekælder og det er bare dejligt! Bilen er ikke skiftet ud og han ønsker sig ikke noget til jul. Så alt er ved det gamle :-)

Og mor… Startede året i fin stil, men ved sommertid var jeg noget så uheldig at falde 7½ cm ned ad det sidste trin på terrassetrappen og brækkede foden. Ja grin du bare. Det var ikke sjovt, for sundhedssektoren altså. Mage til håbløs patient skulle man lede længe efter. Tålmod er en dyd. Men ikke med mig. De havde fået fat i den forkerte patient. Så efter 8 uger og en operation haltede/humpede jeg på arbejde med to krykker. Patienterne jeg skulle interviewe blev så hensynsfulde og magtbalancen var rigtig god patient/sygeplejerske imellem. Til patientens fordel, det var ikke så dumt endda. Det kunne vi lære noget af i sundhedsvæsnet.  ”Som plaster på såret” tog Tommy og jeg en tur til Harzen i sensommeren og havde en dejlig tur. Efterårsferien tog jeg sammen med pigerne og Kasper i nogle af vores venners sommerhus. Dejlig oplevelse, som bestemt kan gentages. Ellers går min fritid med at være taxachauffør for ungerne. Det er de mest mærkelige tidspunkter de skal hentes på, hentes fra og til, og nogle gange må selv GPS´en give op, når vi kører rundt for at finde en gård i oplandet i aftenmørket , hvor der skal holdes klassefest.  Samværet med dem har ændret sig markant det seneste år. De ting, vi tidligere kunne gøre sammen, interesserer dem ikke længere. De er ved at lære at stå på egne ben. Så er det jo rart, når virkeligheden bliver for barsk, står vi klar til at afbøde at "slagene" ikke rammer så hårdt.

I efteråret tog jeg et enkelt diplommodul i kronisk obstruktiv lungelidelse, det er fedt at lære livet igennem.

Ellers har vi haft en del familie og venner på besøg i løbet af året og det er rart at kunne holde kontakten med hinanden.  Julen holder vi som vanligt her. Nisserne har fundet sig til rette på deres pladser og juletræet står på terrassen med julesne på og venter på at blive hentet ind d. 22.12.

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår

Kærlig hilsen Tommy og Bente                                                                                                        

Copyright ® 2010 www.to-ben.dk Hjem          Om os         Det sker        Begivenheder         Snuske                   
 GRØN OG HANSEN 
   WWW.to-ben.dk