HJEM          OM OS          DET SKER        BEGIVENHEDER         SNUSKE          BENTE*S KLUMME          DAMMEN

 

Fredericia julen 2011

 

                   

 

 Kære alle

 

I ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.

Ja, julen står for døren med alle dens glæder og udfordringer. Vi holder voksenjul i år og bliver kun 5 til at danse om træet. Pigerne er hos deres farfar i år, Laila fejrer jul med sin mand og Karsten er hos sin mor. Juledagene står i jobbets tegn og derefter fri i nytåret.

Året startede med vinterlejr med FDF, en våd og smattet weekend, hvor indendørsaktiviteterne var i høj kurs. Marias støvler var indbegrebet af smat J . Vi tog i sommer sammen på Landslejr på Sletten ved Ry, Maria i Seniorcity (der hvor alle de ”sløve” teenagere boede på lejren) og jeg i lægetjenesten som sygeplejerske (hvor alle de ”sløve” teenagere fandt hen, når det gik galt med redskaberne). Lejren tog en drejning, som ingen havde prøvet før. Der var Roskildesyge og vi sendte nok 2-300 unge/voksne hjem fra lejren, 12.000 FDFére lærte at spritte/vaske hænder og Jylland var tørlagt for desinfektionsmidler. Fætter Michael kom i øvrigt på visit og Maria slæbte ham flere kilometer rundt i lejren, den var enorm J

Foråret gik med et par fornøjelige fester med strikkeklubben, julefrokost i marts og nytårsaften i april. Min veninde Brynhild var hjemme på påskeferie med ungerne senere på måneden, så vi hyggede os med fødselsdagsfest og sang for Brynhild i haven på en solrig eftermiddag, det er så dejligt at vi kan følge hinanden.

I juni blev Mia gradueret til sort bælte i Taekwondo. Det foregik i Præstø og min faster Lis, onkel Thomas og grandniece Simone tog derhen og gratulerede, da det var vel overstået. Dejligt med netværk.

Betina blev student fra Fredericia Gymnasium kort efter og der var festivas, mere eller mindre i en uge. Vi havde planlagt at familiefesten skulle være en havefest. Men en time før gæsterne skulle komme, måtte vi sadle om og trække hele festen indendøre, da det danske vejr ikke viste sig fra den pæne side. Mens gæsterne var her, brød teltet sammen, som vi skulle have siddet ude i! Sommeren 2010 var nok den værste rent vejrmæssigt, vi har oplevet.

                                                     

Den årlige tur til Østrig klarede vi to gamle selv. Pigerne havde andre planer. Vi erfarede at der havde været et par ret morsomme aftener på Lathyrusvej i den uge vi var væk. Men der var pænt og ryddeligt, da vi kom hjem, så hvad man ikke ser, har man ikke ondt af.

Vores plejedatter Athena berigede os med en lille visit fra Illulissat. Hun trives og går i 3. g. Senere på efteråret kom en anden af mine grønlandske venner. Lis, min barndomsveninde, var i DK på ferie og kom her forbi til overnatning. Vi snakkede og hyggede os, selv om det var 35 år siden vi sidst havde set hinanden.

I efteråret legede Tommy flyttemand Olsen af flere omgange. Laila flyttede til København. Hun har købt lejlighed sammen med sin mand Mathias. Karsten flyttede til Skanderborg i en god lejlighed og Betina flyttede hjemmefra, sammen med kæresten Kasper, som vi er meget glade for. De har fået en dejlig lille lejlighed nede i byen. Så Tommy har sagt at de ikke behøver at flytte de kommende år, for så må de finde en anden flyttemand J

Maria og jeg tog i efteråret på en mor-datter tur til København, for at opleve Pride- parade og besøge min ungdomsveninde Lisbeth fra gymnasietiden. Det var rigtig hyggeligt. Maria og jeg sluttede turen af med hygge på en af restauranterne på Strøget lørdag aften. Vi talte med flere fra homo miljøet, bla. et engelsk mandligt ægtepar på 73 år, som rejste rundt i verden til disse parader. Interessant at høre deres historie.

 

                                                   

                                                                                                                                                        Her i slutningen af året har jeg taget endnu et modul på diplomstudiet inden for sygepleje. Åh, hvor er det dejligt at få viden og blive ”tanket op”. Man bliver aldrig for gammel til at lære. Av, det minder mig om, at jeg fyldte 50 år lige for lidt siden. Jeg havde en skøn dag med åbent hus for venner, arbejdskolleger og de ældste i familien. Tak til alle jer, der gjorde min dag uforglemmelig.

Mia og Maria slider i det med lektierne, de går i 2. g og den lever op til sit rygte, det er det værste år i gymnasietiden. Jeg presser ikke pigerne til fritidsjob. Og så længe de kan leve på en sten, så går det jo også. Mange af deres klassekammerater er så gamle, at de får SU. Det varer et helt år endnu inden mine kan det. Det handler alt sammen om prioritering. Betina, derimod, arbejder på en tankstation på fuld tid, indtil hun skal starte på pædagoguddannelsen til februar i Kolding. Hun var glad for at komme ind.                        

Jeg bedriver lidt slægtsforskning hvor min faster Vita og flere andre har bidraget til data og historik, tusind tak for hjælpen. Jeg fortsætter i 2012.

Dyrebestanden skrumper år for år. Vi kvittede akvarierne, så nu huserer papegøjen og undulaten. Naboens kat Krumme, der nærmest er en allergifri kat, besøger mig med jævne mellemrum. Den er fantastisk sød, sjov og kælen. Så vi hygger os, når vi er alene hjemme.

Alt for nu, julegaverne er købt, der er pyntet op, ænderne ligger i fryseren og julen kan bare komme an.

Mange kærlige hilsner til alle jer, fra alle os.

Bente

Billeder findes på: http://www.galleri.to-ben.dk

 

                              

Copyright ® 2011 www.to-ben.dk Hjem          Om os         Det sker        Begivenheder         Snuske                   

Familien GRØN HANSEN
   
WWW.to-ben.dk