HJEM          OM OS          DET SKER        BEGIVENHEDER         SNUSKE          BENTE*S KLUMME          DAMMEN

  Engkrabbeleje

  Nøkkerose

  Mini-dunhammer

  Sump-Iris

  Crassula

  Mini-nøkkerose

 

 

   PLANTER I DAMMEN

 

 

13-06-06 Ja så er vi nået hen midt i juni og varmen har virkelig fået gang i dammen, nøkkerose, crassula, dunhammer og iris gror som de bliver betalt for det. Siden her hedder godt nok "planter i dammen" men der er også planterne omkring dammen, disse er også kommet godt i gang og det hele er ved at gro til vi havde håbet/regnet med. Planterne er plantet for at tiltrække sommerfugle, insekter og fugle. En stor del er skovjordbær og så er der sommerfuglebusk, lavendler, bonderose og hortensia. 

 

Bonderose ved dammen

 

 

01-06-06  Nu ser det ud til at der sker lidt mere i den lille dam, dunhammer og sump iris er kommet frem med grønne spirer så det gå fremad :-)

Vandet er lidt "plumret" at se på men når planterne rigtig får fat skulle de gerne æde alle algerne, flere af planterne er velegnet til det foremål. Vi kunne også filtrere vandet men det er ideen at at naturen selv skal løse den opgave og det gik også fint sidste år. 

 

 

 22-5-2006 Det er ikke fordi det så stærkt med planterne i dammen. Nøkkerosen er ved at komme op og se dagens lys. Vi er noget spændte på resten af planterne, om de har overlevet vinteren

 

 

Nøkkerose: Den har sendt det første blad til overfladen og til højre for det er det næste på vej (22-5-06)

 

 

 

Engkrabbeleje. Det første tegn på at dammen er ved at vågne efter vinteren (2-5-06)

 

 3-5-06 Der er en del af planterne der har overvintret i kælderen fordi de ikke er så hårdføre. Det drejer sig om 6 af planterne og de er i dag blevet sat tilbage i bassinet så nu må vi se om de har overlevet opholdet i kælderen. Vandtemperaturen er i dag ca. 18 grd. og planterne må komme i bassinet når der er over 12 grd. så det var på tide det skete.

Der skal ikke komme meget sol før der er dyreliv i dammen: Skjøteløberne er der allerede og hvis man stikker et net ned på bunden af "søen" og tager en prøve er der masser af "småkravl" Vi går ud fra det er et sundhedstegn

Skøjteløæbere 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Der er mange planter i dammen. Efterhånden som der kommer liv i planterne her efter vinteren vil de blive beskrevet

Vi har 10 forskellige planter i bassinet og det er måske også overkanten men det er altså ikke nemt at vælge.... dem man ikke vil have :-)

Copyright ® 2006 www.to-ben.dk Hjem          Om os         Det sker        Begivenheder         Snuske                   
 GRØN OG HANSEN 
   WWW.to-ben.dk