HJEM          OM OS          DET SKER        BEGIVENHEDER         SNUSKE          BENTE*S KLUMME          DAMMEN

 

Redekassen

 

For lige at afslutte en sørgelig historie

Der blev lagt 5 æg og de blev også udruget men hunnen var ene om at fodre ungerne. Det var en kølig og regnfuld periode i maj måned og ungerne dødede en efter en. Hunnen kunne ikke finde føde nok og samtidig med at ungerne skulle holdes varme gik det galt. De sidste dage lå hun kun kun og varmede ungerne.

Vi håber det det går bedre næste år

------------

 

 Som omtalt andetsteds på sitet har vi sat en redekasse op med kamera i, man kan måske sige at vi træder ind i privatlivets fred ved at "overvåge" hvad der sker i redekassen. Vi gør- syntes vi selv -meget for dyrene, hermed menes at vi fodrer, der er 5 redekasser på grunden , så der er ikke nogen undskyldning for ikke at forøge fuglebestanden :-),vi har dammen som fuglene bruger flittigt til badning både sommer og vinter og så er der også drikkevand året rundt som både katte og fugle benytter sig af :-), vi har adopteret en abe... Grendon lever på Borneo og har det godt. Indenfor har vi 2 undulater og ikke mindst Ludvig som nok skal gøre opmærksom på sig selv :-). Konklusionen på alt dette er at fuglene i kamera-redekassen må finde sig i at blive kigget lidt over skuldrene. Vi håber at kunne følge med i redebygning, æglægning og at ungerne klækkes og bliver fodret op og bliver klar til at komme ud i den store verden og hvis vi er heldige bliver sendt 2 hold unger på vingerne.

 

Ja det er så den det hele drejer sig om: Redekassen

 

Starten

Vi har sat en redekasse op med kamera i, en af vinterferiens småprojekter. Nu kan TV2 godt gå hjem og lægge sig:-) Vi regnede ikke med at der var aktivitet i kassen, men der er flyttet en musvit ind, den kommer hver aften ca kl 17.30-18.00 og flyver igen når det bliver lyst. Nu håber vi at den finder en mage så vi kan få gang i redebyggeriet og få nogen små musvitter :-)

Her er "Musse", vores lille logerende

Klik på billedet for et lille filmklip

 

Så fik vi jo blod tanden, den stakkels lille musvit, som herefter kaldes Musse, skal være vores moviestar. Den bliver filmet når den kommer hjem om aftenen og når den vågner om morgenen. Nedenfor er der to links til henholdsvis morgen og aften, læg især mærke til hvordan fjerdragten ændrer sig

 

           

Morgen                  Aften

---------------------------

Vi har opdaget at Musse kommer hjem i redekassen midt på dagen og får sig en lille lur, man kan måske kalde det  at den får sig en "morfar"

-------------------------------

1-4-09   Der har været kamp om redekassen. Vores lille musvit har skullet forsvare sin redekasse for der har været gråspurve og andre musvitter der vil flytte ind. Som vi ser det har musse vundet kampen. Den er begyndt at slæbe redematriale hjem i redekassen og der er blvet set 2 musvitter i redekassen på en gang ! :-) Så det går den rigtige vej

Se et kort klip af hvordan musvitten "tumler" rundt i redekassen

 

Vi har jo fundet af en del om musvitter og hvad vi ikke vidste var at Musse er en hun men det kan man læse meget mere om her..... man kan faktisk godt blive lidt klogere ved at besøge www.to-ben.dk :-)

 

Her er et billed fra den 18-4-09, redebyggeriet er i fuld gang og musvit-mor sidder og tar sig et hvil. Musvitterne har gjordt et stort stykke arbejde med reden. Her er et kort klip fra byggeriet hvor musvitten kommer hjem med redematriale.

Et fortjent hvil.....

 

Copyright ® 2009 www.to-ben.dk Hjem          Om os         Det sker        Begivenheder         Snuske                   
 GRØN OG HANSEN 
   WWW.to-ben.dk